A kiállítás címe - Csillagvilágok - az elnevezès abból fakad, hogy a legtöbben közülünk éjszaka alkotnak amikor feljönnek a csillagok.

(…)

A fő kérdésre, hogy tulajdonképpen miért alkot az ember viszont nagyon nehéz válaszolni. Rengeteg ember alkot, ír könyvet, zenét szerez vagy hallgat, olvas, színházba, moziba jár. Amit teljesen magától értetődőnek tartunk, hogy szórakozásként kikapcsolódunk valamivel. De ez egy gyenge egyszerű magyarázat lenne arra, hogy miért szeret az ember alkotni vagy azonosulni könyvek filmek alakjaival, zenével vagy egy műalkotással. Inkább olyan ez mintha a létezés nem lenne elég és vágyunk átélni sorsokat, zenét vagy elmerülni egy műalkotásban. Elmerülni a játékban, ami nem evilági. Kézzel alkotunk valamit, ami rajtunk kívűl van, de belőlünk fakad. Nagyon érdekes így átélni ezt a misztikumot, folyamatosan keresve az egyensúlyt egy mélyebb kapcsolatot a világgal. Ez a kiállítás is erről szól a mélyebb kapcsolat kereséséséről…” Bíró Hubert (részlet a megnyitóbeszédből)


A teljes galériát itt megnézegethetitek!

Kiállítók

Bem Tomi, Bíró Hubi, Dohor Rebeka, Fábián Mátyás, Palánkai Viktória, Pál Kornél, Jószai Tamás Tinti, Tóth Joci, Stacho Ditta, Szalma Zsóka, Szolnoki Éva, Vizhányó Mónika


Helyszín Szeged, Agárúr